Ögonundersökning - Kontrollera alltid dina ögon hos en optiker

Utvecklingen av näthandel har gått framåt i hastig fart och det är ett mer och mer vanligt sätt att skaffa sig det man behöver. Det är både enkelt och praktiskt, i många fall även mycket prisvärt. Tack vare upplösning av vissa monopol är det även möjligt att införskaffa sina kontaktlinser på detta sätt, månadslinser endagslinser eller kanske en färgad variant i rent kosmetiskt syfte.

Detta förhållandevis nya förfarande innebär däremot inte att man alldeles kan sluta besöka sin optiker eller ögonläkare. Besöken med tillhörande undersökningar är minst lika viktiga som tidigare. För att få rätt korrektion av just din synnedsättning är optikerns insats ovärderlig. Synskärpan är ständigt föränderlig, varför regelbundna besök är nödvändiga för att korrigera även för de små förändringarna.

Vid köp av korttidslinser såsom månadslinser, är det optikern som avgör hur länge varje linsbärare kan använda linserna innan det är dags att kassera dem för ett helt nytt och fräscht par. Månadslinserna rengörs alltid varje kväll och förvaras i linsvätska över natten, men det är individuella skillnader som styr när det är dags att helt byta ut dem. Ett felaktigt förfarande kan få ödesdigra konsekvenser för ögonens hälsa, endast optikern kan ge de nödvändiga rekommendationerna.